Program forårstur 2014 – LUKKET FOR TILMELDING

For cykelryttere med interesse for god vin, mad og kultur

Uge 21 – 2014: Fra lørdag d. 17.05 2014 til lørdag d. 24.05.2014

Program og guidning: Mont Ventoux Cykelrejser

Egen transport (se bemærkninger)

Rejsen inkluderer:

  • 7 overnatninger på hotel i hjertet af Ventoux-området.
  • Morgenmad, 4 middage og en afslutningsfestmiddag med vin
  • Guider og masser af cykeltræning
  • Mulighed for vinsmagninger i lokalområdet
  • Pris: 5.495 kr. (i delt dobbeltværelse).  Ved indbetaling af depositum inden 1. nov 2013 er prisen 4.995 kr.

LUKKET FOR TILMELDING

Mulighed for bustur til Avignon og vinsmagninger hvis interesse (afregnes særskilt)

Teknisk rejsearrangør: GlobeTosserne – www.globetosserne.dk Mdl. af Rejsegarantifonden nr. 1931

Ved gennemføres ved min 18 deltagere; tilmeldingsfrist 3. februar.

Lidt om maden

Deltagerne ankommer sædvanligvis på forskellige tidspunkter i løbet af lørdagen og derfor er første fælles måltid morgenmaden om søndagen.  Herudover er der middag på egen hånd een aften og altså mulighed for selv at udforske og vælge blandt byens restauranter. Fredag er der festmiddag med vin inkluderet. Der er således 4 middage og een festmiddag med vin inkluderet i rejsens pris.

Mere om turen

Er du cykelrytter med smag for store udfordringer, god mad og god vin, så er vores forårstur til Mont Ventoux noget for dig.

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med Mont Ventoux og for alvor skyde cykelsæsonen 2014 igang? Så tilbyder vi en spændende forårstur, der kombinerer cykeltræning og gode oplevelser med alle Provences` herlige mad- og og vinoplevelser.

Tour de France fejrede 100 året ved bl.a. at besøge det mytiske bjerg Mont Ventoux og måske blev også du inspireret til at besejre denne mytiske stigning eller måske forbedre den personlige rekord. Årets 15. etape sluttede på toppen af Mont Ventoux – Froome leverede også her en magtdemonstration.

Det skaldede bjerg er en hård stigning – 21 km, små 1600 højdemeter og en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,4 på den mest kendte opstigning fra Bedoin, taler for sig selv. Så meget desto større er fornøjelsen, når du står på toppen. Og det kommer du til, hvis du deltager i vores forårstur.

Program

Vi kører en kort tur sent lørdag eftermiddag, så kroppen lige kommer af med rejsestøvet. Her kunne en rute over den lille stigning Col de la Madeleine, som også forceres i årets Tour, være en mulighed. Ugens program fokuserer selvfølgelig på at nå toppen af Mont Ventoux – måske vil nogle deltagere forsøge sig med alle 3 opstigninger. Men cykling i området er meget andet end Mont Ventoux.

Det er et fantastisk cykelområde, med stigninger på alle niveauer. F.eks.en fantastisk smuk tur gennem Gorges de La Nesque som med 2-3% stigning, er som skabt til en god gang forårstræning. I nærheden af Ventoux støder man på et hav af stigninger, f.eks Col de Murs, Col de la homme mort, Col de Notre Dame des Abeilles og endnu flere mindre côtes. Der er simpelthen et terræn for alle ben.

Detaljeret ruteplan for hele ugen planlægges og justeres løbende af Mont Ventoux Cykelrejser under hensyntagen til deltagernes ønsker, fysiske formåen, vind og vejr.

Tre veje til toppen

Den rute der der er mest kendt er blot én af 3 veje op til toppen af det skallede bjerg– og der er selvfølgelig mulighed for at prøve dem alle 3 på vores forårstur. Turen fra Bedoin er nok den mest kendte, men der går også veje op fra Malucene og Sault.

Mere end cykling

Mont Ventoux-området byder på meget mere end gode cykeloplevelser. På turen vil du opleve spændende vingårde og vinsmagning, markeder med delikatesser fra Provence og den fantastiske natur som er på bjerget og i Provence.
 Området byder på masser af kulturhistoriske oplevelser med pavepaladset i Avignon som nogle af hovedattraktionerne. Mulighed for besøg i  Avignon ved Rhone-floden, med pavepaladset, hyggelige gader med masser af spændende forretninger og fortovscafeer.

Cykelmæssige forudsætninger

Turen er en tur for cykelryttere, så det forudsætter, at du har cyklet et vist antal kilometer inden vi tager af sted og har den rigtige gearing på cykling. Det er nødvendigt for at du kan få en god oplevelse.
 Deltagerne vil om nødvendigt blive delt op i grupper alt efter niveau. Er du i tvivl så kontakt os gerne for en snak om forberedelse og træning inden vi tager af sted.
Vi kører træningsture, men indlægger meget gerne konkurrencer i løbet af ugen.

Vores kombination af cykeltræning og kultur gør også turen velegnet for par, hvor begge er interesserede i cykling. Turen er kun for voksne.

Guider

Der vil på turen være tilknyttet guider, der har stor erfaring med cykling i området. Læs mere om guiderne under “Om MVC”.

Klimaet

En af de mange fantastiske ting ved Provence er klimaet, man skal faktisk væsentligt længere sydpå iøvrigt for at finde tilsvarende gennemsnitstemperaturer i Europa.

Transport

Det er vores erfaring, at man kan komme billigt sydpå, hvis man selv bestiller fly eller kører nogle sammen. Fly til Nice, Marseille eller Lyon er de bedste muligheder. Avignon er også en mulighed, men hertil er ikke så gode forbindelser. En mulighed er også at flyve til Paris og tage TGV-toget til Avignon.

Turen gennemføres som beskrevet ved minimum 18 deltagere.