Det skaldede bjerg, kæmpen i Provence – et mytisk og et meget smukt, men også anderledes bjerg. Det er Mont Ventoux, vindblæst og koldt til tider, men også ulideligt varmt. En cykelmæssig udfordring udover det sædvanlige! Under Tour de France i 1970 var varmen ved at tage livet af legenden Eddy Merckx, der kort efter at være kommet i mål besvimede og måtte have iltmaske for at komme til sig selv. Jørgen Leth har beskrevet bjerget, som en slagtebænk – det kan være en udfordring i sig selv at komme på toppen. De fleste burde dog med en fornuftig bagage af træningskilometre kunne nå toppen under de 2 timer.

Mont Ventoux ligger i regionen Provence Alpes-Côte d’Azur, ca. 20 km nordøst for Carpentras, Vaucluse. Kalkstensørkenen, som dækker den øverste del af bjerget, samt mistralen der ofte blæser hen over bjerget gør det til et unikt bjerg. Klimaet påvirkes af bjergets klimaskærm, hvilket giver de omkringliggende vingårde mulighed for at producere AOC godkendte vine under navnet Côtes-du-Ventoux. Områdets selvstændighed og AOC klassificering har givet et kæmpeløft. Væk er de tynde, industriagtige Côtes-du-Ventoux vine – i stedet produceres nu primært kvalitetsvine. Læs mere om kulturen, maden og vinen her

Tour de France er hyppige gæster på Mont Ventoux og interessen for det skaldede bjerg er intakt år efter år. Det er som nævnt et hårdt bjerg at besejre – 21 km, små 1600 højdemeter og en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,4 på den mest kendte opstigning fra Bedoin, taler for sig selv. Så meget desto større er fornøjelsen, når du står på toppen. Og det kommer du til, hvis du deltager på en af vores ture.

Tre veje til toppen

Den rute der der er mest kendt med start i Bedoin er blot én af 3 veje op til toppen af det skallede bjerg– og der er selvfølgelig mulighed for at prøve dem alle 3 på vores forårstur. De to andre  veje går fra fra Malucene og Sault.

Men cykling i området er meget andet end Mont Ventoux. Det er et fantastisk cykelområde, med stigninger på alle niveauer. F.eks.en fantastisk smuk tur gennem Gorges de La Nesque som med 2-3% stigning, er som skabt til en god gang forårstræning. I nærheden af Ventoux støder man på et hav af stigninger, f.eks Col de Murs, Col de la homme mort, Col de Notre Dame des Abeilles og endnu flere mindre côtes. Der er simpelthen et terræn for alle ben. Ruterne tilpasses efter vind og vejr.

Cykelmæssige forudsætninger

Vores ture er for cykelryttere, så det forudsætter, at du har cyklet et vist antal kilometer inden vi tager af sted og har den rigtige gearing på cykling. Det er nødvendigt for at du kan få en god oplevelse.
 Deltagerne vil blive delt op i grupper alt efter niveau. Er du i tvivl så kontakt os gerne for en snak om forberedelse og træning inden vi tager af sted.

Vores kombination af cykeltræning og kultur gør også turen velegnet for par, hvor begge er interesserede i cykling. Turen er kun for voksne.