Home » Currently Reading:

Presse

Pressemeddelse

Tosset med Mont Ventoux

Kunne du tænke dig at blive medlem af det franske cykel-broderskab ”Club des Cinglés du Mont-Ventoux”– Tosserne fra Mont Ventoux? Et nyt rejseselskab, der har specialiseret sig i cykelrejser til Mont Ventoux, giver dig muligheden.

Tour de France 2009 forstærkede den magiske tiltrækningskraft som Mont Ventoux har på alle cykelryttere! Etapen fik ikke den afgørende betydning som den var spået til at ville få, men den var spændende og det er et hårdt bjerg at besejre: 21 km, små 1600 højdemeter og en gennemsnitlig stigningsprocent på 7,4 på den mest kendte opstigning fra Bedoin – det taler for sig selv. Så meget desto større er fornøjelsen, når man står på toppen. Og det er der mulighed for med det nye rejseselskab Mont Ventoux Cykelrejser.

Cykling, vin og kultur

Forårsturen 2011, i dagene fra d. 15. til d. 22. maj, byder på en helt unik kombination af kultur, vinsmagning og cykeloplevelser. Vi besøger bl.a. et par af perlerne i Provence – Avignon og Chateau-Neuf-du-Pape. Og vinsmagningen byder på det kendte Chateau-Neuf-du-Pape, men vi besøger også små vingårde i Ventoux-området, hvor du kan smage fantastiske vine og gøre røverkøb. Besøg på markedet i Bedoin er også en stor oplevelse og en udstilling af de mange herligheder som Frankrigs spisekammer, Provence, byder på.

Tidtagning med chip

Mont Ventoux har været på Tour de France-programmet 13 gange. Første gang i 1951 og sidste gang altså i 2009 og man forventer, at bjerget kommer på programmet igen 2013. Den gennemsnitlige stigningsprocent på den mest kendte af de 3 opstigninger – den fra Bedoin – er 7,4; men på delstrækninger er stigningsprocenten over 12.  Det er simpelthen et bjerg alle cykelryttere med eventyrlyst og selvrespekt skal prøve. Og der skal selvfølgelig være dokumentation for anstrengelserne, derfor er der tidtagning med chip. Deltagernes tid bliver målt 2 gange på opstigningen

på 21 km fra Bedoin til Mont Ventoux. Tiderne bliver synlige på internettet straks efter man er kommet i mål.  Du kan se hvordan du har klaret dig i forhold til alle tiders bedste chiptider på Mont Ventoux.

Bliv Ventoux-tosse

Mont Ventoux Cykelrejser har skruet et cykelprogram sammen, så det er muligt at deltage med forskellige cykelforudsætninger. Vi afslutter ugen, med at køre på Ventoux fra alle 3 sider. Den bedrift betyder, at man indskriver sig i broderskabet ”Club des Cinglés du Mont-Ventoux” – Tosserne fra Mont Ventoux.

Medlemskabet opnås ved at køre op af alle tre veje til Ventoux på én dag – dvs. fra Bedoin, Malucene og Sault; i alt 4443 højdemeter og 68 kms opstigning. Hertil kommer selvfølgelig nedkørslerne!

Men det er selvfølgelig frivilligt og mindre kan give en god og hård cykeltræning den dag! Der er tidtagning på den første opstigning, den fra Bedoin.

Nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev
* indicates required

Bestil en foredragsaften med vinsmagning

Vi tilbyder en foredragsaften med oplæg om cykling i Ventoux-området og vinsmagning. Kontakt os og hør nærmere.

Vi anbefaler

God jul og godt nytår

Vi håber, at alle har haft en god jul og får et godt nytår. Måske har I vedligeholdt formen på trods af julens fristelser, men
uanset udgangspunktet er det nu grundlaget for forårets og sommerens diamantben skal opbygges.

Det er vigtigt, at få en god start på sæsonen! Vælg derfor længde, intensitet, rute og frekvens der passer til jeres nuværende niveau.
Gennemfør evt. 1-2 tests af jeres nuværende ydelse. Det giver et sammenligningsgrundlag der kan hjælpe på motivationen senere på vinteren. Hvis man ønsker at gennemføre en struktureret process kan disse tests endvidere danne grundlag for planlægning af træningsintensiteten henover foråret.

Der findes masser af litteratur tilgængelig på internettet omkring forskellige tests, vintertræning og træning generelt. Vi er naturligvis også tilrådighed for råd og vejledning efter bedste evne.

Vi ses på landevejen...